O nama

Knjigovodstvena agencija za mala i srednja preduzeca, udruzenja,
ugostiteljske radnje, obrte i dr.

John Maynard Keynes

John Maynard Keynes (poznat i kao Baron Keynes od Tiltona) (5. juna 1883. - 21. aprila 1946.) je engleski ekonomist poznat kao tvorac makroekonomije te idejama koje su bitno utjecale na politiku mnogih vlada u XX. stoljeću. Keynes je bio zagovornik državne intervencije u privredu s ciljem sprečavanja negativnih efekata recesije i depresije. Prva praktična primjena tih ideja bio je New Deal u SAD pod administracijom Franklina Delana Roosevelta.

Za razliku ostalih ekonomista njegova vremena, Keynes je veliku depresiju gledao kao paradoks i kao izazov koji se kosio s osnovnim načelima koje su tadašnji ekonomisti shvaćali kao zdravo za gotovo. Keynes ne samo da je objasnio što se u tadašnjoj ekonomiji događalo nego je i ponudio put za izlaz tj. kako izbjeći sadašnju depresiju i kako ju izbjeći za buduća vremena. John Maynard Keynes je također prvi uveo pojam autonomno trošenje.

JU svom djelu „Kraj laissez-fairea“ napisao je da nije točno da pojedincima pripada "prirodan sloboda" dana od Boga u privrednim djelatnostima. Htio je ukazati na to da svijet nije uređen tako da pojedinačni i društveni interes uvijek budu u skladu te da nije točno da je interes spoznat jer je često slučaj da su pojedinci koji teže ciljevima nedovoljno obaviješteni ili su preslabi da bi ih ostvarili.

Inspririsani idejama J.M.Keynesa želimo ponuditi rješenje za poslovanje u sadašnjim ekonomskim uslovima u BiH.

Na čelu našeg tima je certificirani računovođa Nalić Fahrija.

John Maynard Keynes

Naši Partneri

Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Top